bollebagning
Dagen i dag går med at fejre en kærkommen ven, læseferien. So far har jeg sovet længe, gået mig en tur i skoven og bagt mine ynglingsboller.
Her snakker vi om nogle lækre, store gulerodsboller, som tager flere timer at bage… + det er en anelse kompliceret for en amatørbager som mig! Alligevel vil jeg dele opskriften med jer, hvis i nu skulle have lyst til at udfordre jer selv 🙂
12 stk gulerodsboller
50 g gær
5 dl lunkent vand
1-1,1 kg hvedemel
75 g sukker
15 g havsalt (jeg brugte alm. groft salt)
75 g blødt smør (jeg brugte margarine)
2 æg
150 g solsikkekerner
4 gulerødder, skrællede og revne
Hæld det lunkne vand i en skål, og rør gæren ud. Tilsæt hvedemel, sukker og salt, og ælt det sammen i skålen. (På det her stadie holdte jeg meget mel tilbage, det virkede som om dejen ville blive ALT for fast – men det udligner sig med smøren). Ælt så det bløde smør ind i dejen, og ælt den i 6-8 minutter, til du har en god, smidig dej. Dejen er så fast, at den nemt kan æltes på bordet.
Lad dejen ligger og hæve i 1 time. Lav så en fordybning i midten af den, og slå æggene ud i fordybningen. Kom også solsikkekernerne og gulerødderne ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle, og brug en kniv eller en metalskraber til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængenede a la en hakkebøf. Når dejen er hakket helt i småstykket, deles den i 12 lige store brud, som forsigtigt løftes med metalskraberen (eller en paletkniv) over på en bageplade med bagepapir. Lad hæve i 1 time, og bag dem derefter ved 220 grader i ca. 15 min, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på bagerist.
Ingen kommentarer endnu